Gå til hoved-indhold

Nyhedsbrevet indeholder i uge 12:

Status for omlægningen af CPR og PersonSAG

  • Personsag
  • I supporten

Status for omlægningen af CPR og PersonSAG

I weekenden er CPR-systemet blevet omlagt til en ny teknisk platform. Dette var et stort projekt, som var kulminationen på flere års arbejde. Selvfølgelig havde vi håbet, at overgangen gik fuldstændig fejlfri, men havde næppe forventet det.

Her i supporten hører vi i sagens natur mest om, hvad der ikke virker; det er ganske naturligt. Derfor har vi let ved at tabe fokus, og må minde os selv om: Det gik rigtig godt. Men det er, som ventet, ikke fuldstændig fejlfrit.

Men lad os fastholde: PERSON virker, som den skal; og det må være hovedsagen.
Dér, hvor problemer viser sig, er i PersonSAG.

PersonSAG

I PersonSAG har det vist sig, at vi ind imellem har svært ved at få CPR-oplysninger knyttet til ansøgningerne og anmodningerne. Derfor køres ansøgningerne ikke ind i PersonSAG automatisk, fordi vi gerne vil følge med (og rette op) på eventuelle fejl.
Vi prioriterer begravelsesanmodningerne og omsorgs- og ansvarserklæringerne højest, idet disse er tidskritiske.

Samtidig må vi konstatere, at vi ikke modtager elektroniske dødsattester fra sundhedsvæsenet. Dødsattester skal således indtastes manuelt af begravelsesmyndigheden på baggrund af papirdødsattesten.

På baggrund af bøvlet med ansøgningerne, bør du for tiden udvise en vis fleksibilitet i forhold til at modtage papiransøgninger.  Alle sejl er sat ind på at rette fejlen.

I supporten

Vi får rigtig mange henvendelse i supporten. En del af dem handler om:

  • at man ikke kan tilgå PERSON gennem de sædvanlige genveje. Her kan du hjælpe os (og dine kollegaer i telefonkøen) meget, ved at slette dine ”egne” genveje og i stedet at benytte dem, som er nyinstalleret på computer, både på skrivebord og under start.
  • at programmet ikke virker. I så fald er det nok, fordi det nye program ikke er installeret på din computer. Du kan hente og installere den nye version på http://personforum/ i nyheden af 16. marts.
  • at I, som noget nyt, får I adgangskoden til PERSON på e-mail, hvis supporten hjælper jer med den. Når du kopierer koden fra mailen, skal du være opmærksom på, at du ikke kopierer et mellemrum med (og det vil windows gerne!). Den tilsendte kode er altid på 8 karakterer. Er der 9 prikker i kodefeltet, når du sætter den ind, må du slette mellemrummet.

Vi prøver løbende at orientere om status på forsiden af PersonSAG samt på PersonForum.

Spørgekassen

Spørgekassen udgår i denne uge.