Gå til hoved-indhold

Nyhedsbrevet indeholder i uge 11:

  • Nyhedsbrev i CPR-omlægningens tegn
  • Spørgekasse

Nyhedsbrev i CPR -omlægningens tegn

Lukning lørdag-søndag

Fra lørdag aften klokken 20 til søndag aften klokken 20 lukkes CPR-systemet, herunder PERSON. Du kan altså ikke slå op, foretage registreringer eller udskrive attester i dette tidsrum. Skal der udleveres attester ved søndagens gudstjeneste, er det således en god idé at være i god tid.

Tekniske ændringer

Ændringerne i CPR-systemet foretages egentlig to ”steder”. Det ene sted er omkring selve CPR-systemets database, hvor der er noget teknik, der skal udskiftes.

Det andet sted er på den pc, som du plejer at arbejde i CPR/PERSON med. For at du kan tilgå den nye teknik i CPR, skal du også have noget nyt teknik, og derfor skal der være en ny udgave af programmet installeret på din computer.

Hvordan du får den nye version af PERSON

Vi udruller den nye version af PERSON, når vi har konstateret, at programmet virker. Den nye version bliver installeret automatisk indenfor den første time efter du tænder din pc, når CPR-omlægningen er sket, altså efter søndag aften.

Hvis du ønsker at downloade programmet hurtigere, sørger vi for, at der ligger et link til programmet på Personforum, som du kan aktivere.

Hvad er ellers berørt?

For god ordens skyld skal vi nævne, at lukningen af CPR/PERSON ikke kun berører CPR-Web og PERSON-programmet, men en lang række andre programmer og services, som bruger CPR-data.

På Kirkenettet er det primært SBL og PersonSAG.

Udenfor Kirkenettet virker selvbetjeningsløsningerne for navngivning, navneændring, omsorgs- og ansvarserklæring og begravelse ikke. Disse selvbetjeningsløsninger åbner igen mandag morgen. Attestbestilling og jordemoderens digitale fødselsindberetning vil heller ikke fungere. Sandsynligvis vil en række selvbetjeningsløsninger, som intet har med os at gøre, heller ikke fungere.

Vær opmærksom på fødsler i perioden

I perioden kan jordemødre heller ikke udtage personnummer for nyfødte; du må forvente, at du ved eventuelle fødsler selv skal udtage personnummer til den nyfødte, før du foretager fødselsregistreringen - og vi vil stærkt understrege, at dette sker i et menupunkt under Arbejdsgangen Fødsel og ingen andre steder.

Nye regler for passwords

Efter Cpr-omlægningen er trådt i kraft, bedes du være opmærksom på nye regler for passwords, se hvordan det skal gøres i ugebrev 9.

Vi beklager de gener, som omlægningen måtte medføre.

Spørgekassen

Ved navneændringer i PersonSAG mangler jeg "gem - ufærdige sager". Hvis jeg f.eks. har skrevet en anmærkning om hvorfor sagen ikke kan ekspederes med det samme, hvad gør jeg så for at sagen ikke bliver afvist?

Det er vigtigt at skelne: ”Anmærkning” er, hvad der overføres i PERSON. Felterne ”Evt. sagsbehandlingsbemærkninger” kan bruges til at skrive bemærkninger til sagsbehandlingen. Når du skriver noget i felterne, vil de stå der indtil, indtil du eller en anden, som har adgang til vedkommende sag, sletter eller retter den. Når sagen er færdigbehandlet, kan der ikke rettes mere. Det er således ikke nødvendigt, at gemme noget som ufærdig, da det, du skriver, gemmer sig selv.

Når forældrene har indgivet en omsorgs- og ansvarserklæring og en ansøgning om navngivning samtidig, fremgår faren ikke af den afgørelse, forældrene får.

Observationen er korrekt; PersonSAG arbejder med de forældreforhold, som var registreret, da ansøgningen om navngivning kom ind. Hvis der kun var en mor registreret i CPR dér, vil der kun være en mor på afgørelsen, som er en bekræftelse af navn, ikke af slægtskab. Til gengæld vil forældrene jo også få en afgørelse om faderskabet, hvor slægtskabet er korrekt.

Med venlig hilsen

Folkekirkens It
Person-Supporten